Blogosfera

23.04.2014

 • Primele date despre imigrație în Marea Britanie se anunță în ziua Alegerilor Europarlamentare

  Oficiul Național de Statistică (ONS) al Marii Britanii va publica datele trimestriale privind imigrația chiar în ziua Alegerilor Europarlamentare – 22 Mai.

  Coincidența îi îngrijorează și mai mult pe conservatorii britanici, care se așteaptă oricum să iasă pe locul trei în alegeri, după laburiști și UKIP, anunță Sun.Un purtător de cuvânt al ONS, citat de Sun, a declarat că Alegerile Europarlamentare au fost mutate destul de târziu iar data publicării statisticii a fost stabilită deja cu mult timp înainte.

  Astfel, cel mai probabil datele vor fi publicate în ziua alegerilor chiar dacă astfel de comunicări nu se fac în Marea Britanie înaintea alegerilor pentru a nu permite guvernului să anunțe măsuri populiste.

  Cifrele care vor fi făcute publice vor fi prima reflecție statistică a numărului de români și bulgari care au sosit în Marea Britanie dupa 1 ianuarie 2014. Conform ultimelor statistici trimestriale făcute publice, în Marea Britanie se aflau 144 000 de români și bulgari, în ciuda restricțiilor de pe piața muncii.

  Comment with Facebook

  comments

  Sursa: Gazeta de România — 23.04.2014 - 6:39 pm

 • De ce nu ar trebui sa va puneti partenerul de viata pe un piedestal.

  Posted by on Apr 23, 2014 in Curiozitati Bizare Diverse | 0 comments

  Un nou studiu a descoperit ca atunci cand oamenii pun partenerul de viata ,,pe un piedestal”, nivelul de satisfactie al relatiei scade.

  cuplualb

  Jennifer Tomlinson, psiholog la Universitatea Colgate din New York, afirma ca scenariul ideal necesita un echilibru delicat. ,,Desi poate fi tentant sa laudati in mod insistent partenerul sau partenera, cred ca este totodata important sa comunicati intelegere si sa validati identitatea de baza a persoanei”, spune Tomlinson.

  Studii mai vechi au aratat ca persoanele care credeau ca partenerul lor este minunat erau foarte fericite in relatie, ceea ce nu este surprinzator. Tomlinson afirma, insa, ca un aspect important pentru satisfactia in relatie este parerea partenerului.

  Cercetatoarea a banuit ca este posibil sa existe ,,prea mult bine”, asfel ca a conceput alaturi de colegii sai trei experimente pentru a vedea daca exista un nivel optim de idealizare a partenerului.

  In primul experiment, 99 de cupluri au venit la laboratorul de psihologie si au stat in aceeasi camera, completand ceea ce credeau ca sunt chestionare identice despre relatia lor.

  In jumatate din cazuri, chestionarele erau, intr-adevar, identice. Celelalte cupluri, insa, au primit chestionare care aveau doua intrebari diferite. In prima varianta, participantii erau rugati sa compuna o lista cu toate calitatile ,,extrem de valoroase si de pozitive” ale partenerilor, fiind instruiti sa scrie doar o calitate daca doar una le trecea prin minte. In schimb, partenerii acestora au primit o alta varianta a chestionarului, in care erau rugati sa compuna o lista cu 30 de obiecte aflate in dormitorul lor.

  Persoanele instruite sa compuna o lista cu obiectele din dormitor incepeau sa scrie imediat, creand impresia ca nu se puteau abtine din a-si lauda partenerii.

  Dupa aceea, cercetatorii au cerut cuplurilor sa stea pe o canapea pe care se gasea o patura cu dungi. Fara a fi observati, cercetatorii au numarat dungile dintre parteneri, ceea ce le-a permis sa masoare cat de departe stateau cei doi. Spre surprinderea lor, oamenii de stiinta au descoperit ca cei care credeau ca partenerul lor i-a supra-idealizat stateau la o distanta mai mare de el, in medie cu 8,44 centimetri mai departe decat partenerii care primisera aceleasi chestionare.

  Ulterior, cercetatorii au recrutat 89 de cupluri maritate, cu o medie de varsta de 35 de ani, si 153 de studenti implicati intr-o relatie. Participantii au completat chestionare in care exprimau ce simt despre propria persoana si ce cred ca simt partenerii lor despre ei.

  Rezultatele au aratat ca, pana la un punct, este un lucru bun sa crezi ca partenerul tau te idealizeaza. Oamenii erau cei mai fericiti cu relatiile lor atunci cand credeau ca erau perceputi de partenerul lor ceva mai bine decat se percepeau ei insisi, relateaza cercetatorii in Journal of Social and Personal Relationships.

  Totusi, dincolo de acest punct, o perceptie mai pozitiva de catre partener nu este un lucru pozitiv. Pentru a afla de ce satisfactia scadea pe masura ce idealizarea perceputa era mai mare, cercetatorii au testat mai multe variabile. Oamenii de stiinta au descoperit ca persoanele care se percep drept supra-idealizati de catre parteneri experimenteaza o amenintare la adresa simtului sinelui. Ele au impresia ca partenerul lor nu le cunoaste si ca acesta are asteptari pe care nu doresc sau nu pot sa le indeplineasca.

  De asemenea, persoanele care se percep supra-idealizate fac mai putine concesii pentru relatiile lor, au descoperit cercetatorii.

  ,,Oamenii care se considera supra-idealizati pot avea impresia ca au mai multa putere in relatie, astfel ca pot fi mai putin dispusi sa puna partenerul pe primul loc”, a concluzionat Tomlinson.

  Sursa: LiveScience

  Postari asemanatoare :

  Ghiceşte-i dorinţele descifrând tainele limbajului trupului

  Aurul - un posibil contraceptiv pentru bărbaţi?

  Cum miroase spatiul cosmic?

  Cinci alimente care afecteaza libidoul masculin

  In ce tara mananca oamenii cel mai bine?

  Sursa: Curiozitati cultura generala — 23.04.2014 - 12:55 pm

 • Ce au aflat recent cercetatorii despre bani

  Posted by on Apr 23, 2014 in Curiozitati Bizare Diverse | 0 comments

  In primul studiu larg asupra ADN-ului de pe bancnote, cercetatorii de la New York University au descoperit ca pe acestea traiesc mii de tipuri de bacterii – mult mai multe decat se crezuse anterior – si ca unele dintre acestea efectiv cresc pe bancnote. In ansamblu, studiul a aratat ca banii sunt mult mai murdari – la propriu – decat se crezuse, multe dintre microorganismele identificate fiind patogene pentru om.

  bani

  Analizand materialul genetic de pe bancnotele de 1 dolar, cercetatorii care lucreaza in cadrul unui proiect special al New York University – Dirty Money Project – au identificat, in total, cca. 3000 de tipuri de bacterii, cu mult mai mule decat fusesera identificate anterior prin studiile la microscop.

  Chiar si asa, oamenii de stiinta au putut identifica doar aproximativ 20% din ADN-ul non-uman prezent pe bancnote, deoarece multe dintre microorganismele prezente pe ele nici nu sunt catalogate in bazele de date genetice.

  Cea mai abundenta dintre speciile patogene descoperite este una care provoaca acnee; alte specii identificate sunt asociate cu ulcerul gastric, pneumonia, toxiinfectiile alimentare si infectia cu stafilococi. Unele dintre bacteriile descoperite au gene care le confera rezistenta la antibiotice.

  ,,Am descoperit ca, realmente, microbii cresc pe bani”, spune Jane Carlton, director al Center for Genomics and Systems Biology din cadrul New York University.

  Datele, inca nepublicate, arata cat de ampla este problema ,,banilor murdari”. Bancnotele, care trec prin multe maini, sunt o sursa de contagiune, iar pastrarea lor intr-un portofel tinut in buzunar, la temperatura corpului, favorizeaza cresterea bacteriilor.

  Bancile si monetariile sunt preocupate mai curand de combaterea falscificarii si de durabilitatea bacnotelor, dar acest studiu arata ca aspectul igienic al problemei nu este deloc neglijabil, deoarece poate avea un impact masiv asupra sanatatii publice.

  Sursa: Fox News

  Postari asemanatoare :

  Ce spune lenjeria ta intima despre tine?

  De ce sunt oamenii superstitiosi?

  Ai mereu nasul infundat? Oamenii de stiinta au identificat cauza

  Descoperire: cum ti-ai putea face creierul mai tanar cu 10 ani?

  Cand se casatoresc femeile din Romania?

  De ce ne face bine ciocolata neagra?

  Sursa: Curiozitati cultura generala — 23.04.2014 - 12:54 pm

 • Planul de acţiune în cazul întâlnirii cu extraterestrii (VIDEO)


  Astronomii niponi au luat în serios contactarea civilizațiilor extraterestre încă din anii 80. În acest scop ei au trimis un mesaj radio către un grup de stele, printre care și Altair, situat la 16 ani lumină de Terra.
  Mesajul cuprindea 13 imagini binare codate de 71 pe 71 pixeli fiecare, imagini care conțineau noțiuni primare despre noi, pământenii, ca de exemplu modul în care arată oamenii, structura ADN- ului, chimia de bază a vieții de pe Terra, precum și locul din galaxie unde este situată planeta noastră.
  Mesajele trimise de oameni în nemărginirea Cosmosului, inclusiv cel din anii 80 trimis de către japonezi, sunt scrise în numere şi alfabete primare, deoarece cercetătorii sunt convinşi că fiinţele extraterestre le vor înţelege astfel mai uşor. Un mesaj similar a fost cel trimis în anul 1974 de la cel mai mare radiotelescop din acea perioadă, cel din Arecibo, Puerto Rico. Mesajul trimis de la Arecibo a fost orientat spre un grup de stele situat la 25. 000 de ani lumină de Terra.
  Încă din anii ’70 autorităţile nipone au lansat un plan de acţiune în cazul mult aşteptatului contact cu civilizaţiile extraterestre, care a fost numit ulterior “Întâlnire de gradul definitiv”.
  Planul are 1 capitol principal (cu subcapitole) care este up-datat şi îmbunătăţit în fiecare an, ţinându-se cont de ultimele informaţii cu privire la activitatea OZN- urilor şi a observaţiilor de fiinţe extraterestre, cu sau fără aspect umanoid. Acest capitol este: “Poporul japonez este onorat si pregatit să întâmpine cu bucurie fraţii din Univers! Punctul 1 reprezintă o parte importantă din planul Ministerului Apărării al Japoniei, care are în vedere cele mai bune strategii pentru protejarea cetăţenilor în cazul unui atac lansat de extratereştri asupra Terrei.
  În această direcţie, autorităţile japoneze au declarat că: “Dacă într-o bună zi extratereştrii vor ateriza şi vor spune “ Oameni de pe Terra vă suntem prieteni !” , noi cetăţenii Japoniei vom fi onoraţi, şi le vom arăta că tradiţiile noastre cu privire la oaspeţi sunt unele dintre cele mai bune de pe întreaga planetă. La noi oaspeţii au un statut special, cu atât mai mult vom fi onoraţi să îi găzduim pe fraţii noştri din Universul nemărginit. În cazul în care vom fi atacaţi, avem deja pregătit un set de planuri care, odată ce va fi pus în acţiune, va fi o mare surpriză chiar şi pentru extratereştri violenţi”.
  Conform specialiştilor, Coreea de Nord cunoaşte secrete pe care restul lumii nici măcar nu le bănuieşte. Serviciile secrete japoneze au declarat că principalul reactor nuclear din Coreea de Nord are cu totul şi cu totul altă destinaţie decât se crede în mod obişnuit. Astfel, reactorul construit de coreeni oferă o posibilitate neobişnuită. Cu ajutorul energiei acestui reactor, autorităţtile coreene de la Phenian intenţionează, de fapt, să pună bazele unei staţii de comunicare wireless care are capacitatea de a emite instantaneu la peste 1.000 de ani lumină.
  Conform Pravda, autorităţile japoneze îşi folosesc, la rândul lor, ultimele descoperiri tehnologice pentru a observa ce se întâmplă în Coreea de Nord. Conform unui înalt oficial al serviciilor secrete nipone, nu ar fi deloc surprinzător ca, într-o bună zi, Coreea de Nord să ofere cea mai mare surpriză posibilă,şi să prezinte lumii, înaintea Japoniei, primii extratereştri care doresc în mod oficial să intre în contact cu planeta noastră…
  EVZ.ro  http://piatza.net/planul-de-actiune-in-cazul-intalnirii-cu-extraterestrii/

  Sursa: MISTERELE LUMII — 23.04.2014 - 8:58 am

 • ISTORIA FOCULUI HARIC


  În fiecare an, creştinii ortodocşi din toată lumea sunt în aşteptarea miracolului care se întâmplă la Ierusalim – pogorârea Luminii Sfinte, care aduce binecuvântarea lui Dumnezeu. Zeci de mii de pelerini merg la Ierusalim pentru a asista la minune, alături de milioane de telespectatori din întreaga lume.
  Focul Haric se aprinde, în fiecare an, în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, în Sâmbăta dinaintea Paştelui Ortodox. Lumina Sfântă coboară pe Mormântul lui Iisus Hristos în timpul Vecerniei Mari.
  Locul este verificat pentru a vedea dacă nu există surse ascunse de foc, după care Sfântul Mormânt este pecetluit cu ceară. Patriarhul, însoţit de o procesiune numeroasă, înconjoară Mormântul de trei ori. Apoi, coboară de unul singur, cu două lumânări stinse, şi se roagă în genunchi.
  In trecut patriarhul care savarsea slujba era perchezitionat de un soldat turc pentru a nu avea cu sine in Sf. Mormant o sursa de foc. Perchezitionarea era una dura deoarece turcii nu credeau in minune ci doreau ca lumanarile sa nu se aprinda pentru ca lumea sa isi piarda credinta. Dupa ce asupra patriarhului nu s-a gasit o sursa de foc, iar el a iesit din Sf. Mormant cu lumanarile aprinse, soldatul turc a cazut in genunchi si s-a convertit la creștinism.
  Pelerinii susțin că Focul Sfânt nu le arde părul, fața etc. în primele 33 de minute după ce a fost aprins, deși mărturiile independente începând cu anii 1855 chiar, sugerează că pretenția nu e credibilă.
  Când Ierusalimul a fost cucerit de cruciaţi, aceştia au izgonit preoţimea ortodoxă şi au descoperit că miracolul a încetat să se mai producă. Absenţa pelerinilor şi a taxelor plătite de aceştia l-au convins pe regele Bauldouin să le permită preoţilor ortodocşi să revină în Biserica Sfântului Mormânt.
  http://piatza.net/istoria-focului-haric-care-apare-in-fiecare-an-la-ierusalim/

  Sursa: MISTERELE LUMII — 23.04.2014 - 8:46 am

 • TUNELUL SECRET DIN BUCEGI


  In 1968, in arhiva CFR au fost descoperite planurile tunelului secret al germanilor. Pentru descongestionarea nodurilor de cale ferata Bu­cu­resti si Ploiesti si pentru scurtarea rutei dintre vestul si nordul tarii prin Predeal, in anul 1913, conducerea CFR a stabilit sa se execute o legatura directa intre statiile Titu si Sinaia prin Targoviste, Pietrosita si Moroieni. In acest scop, a fost incheiat un contract cu firma inginerului Julius Ber­ger pentru construirea integrala a lini­ei de cale ferata, care urma sa lege intre ele statiile Sinaia si Pietrosita.
  Traseul fiind amplasat in zona sudica a Muntilor Bucegi, era necesara stra­pun­gerea versantului printr-un tunel, care urma sa aiba o lungime de 5.918 metri. Daca era finalizat, acesta ar fi fost astazi cel mai lung tunel din tara. Ceea ce putini stiu este faptul ca, aceasta linie facea parte dintr-un ma­re program de investitii, initiat de di­rec­torul general al CFR din acea vre­me, Al. Cottescu, pentru realizarea ca­ruia s-a facut, in 1914, un imprumut intern de 480 de milioane de lei in aur. Printre liniile prevazute a fi exe­cutate, se afla si cea de pe ruta Mo­roieni – Sinaia.
  Contractata in anul 1913 si avand un termen de executie de 28 de luni, rea­lizarea lucrarii tunelului dintre Sinaia si Moroieni era conditionata de un program de lucru in trei schimburi, a cate opt ore. A fost demarata in ianuarie 1914 si s-a continuat in ritm sustinut pana in luna august a aceluiasi an. In acest timp, s-au reali­zat 400 m de tunel complet, inclusiv portalurile, camasuiala si radierul, fiind executate galerii de baza si de cres­tet pe 800 m lungime. Aceasta era situatia in august 1914, cand, din cauza izbucnirii razboiului, lucrarile au fost sistate.
  In timpul primului razboi mondial, santierul a fost parasit, iar lucrarile executate n-au fost preluate de nici o unitate a CFR. Tot ce se mai stie despre acest proiect este ca, germanii l-au continuat in secret, altfel nu se explica faptul pentru care firma care a inceput lucrarea, de origine austriaca, a fost rechemata in tara, chiar daca in aparenta i s-a in­cre­din­tat executarea altor lucrari, socotite, la acea vreme, mai urgente. Peste mai bine de 30 de ani, in 1968, pentru a constata starea lucrarii, s-a cercetat capatul dinspre Sinaia al tunelului. Podul de lemn, peste care se ajungea la tunel, se deteriorase, iar accesul prin gura tunelului devenise greoi, fiind posibil doar pe niste poteci aproape inaccesibile. Gura tunelului era mai mult de jumatate astupata cu grohotis cazut de pe munte. Cu toate acestea, zidaria din captuseala se mentinuse foarte bine. Pe lungimea de 170 m, sectiunea tunelului era li­bera, putandu-se circula cu usurinta, ceea ce permitea, deci, o oarecare fo­lo­sinta. Galeriile de baza si de crestet sunt prabusite, fiindca lemnaria de sustinere a putrezit. Iar la 480 de metri de la intrare se ridica un zid care blocheaza, practic, orice intentie de a afla alte informatii: daca s-a con­ti­nuat tunelul, daca acolo zac osemin­tele a sute de oameni, daca exista acea locomotiva cu vagonul ei sau daca, intr-adevar, a fost initiat acolo de­pozitul nemtilor. In ceea ce pri­ves­te starea lucrarii la capatul dinspre sud nu s-a reusit, in 1968, o anali­za.
  Capatul tunelului dinspre Sinaia este complet finalizat pe o portiune de 480 de metri – asta se stie din documente – si a fost folosit ca magazie de ambalaje a ICIL Ploiesti, in perioada comunista, dar si de taranii care veneau cu branza din zona Fagarasului si Brasovului. In spatele zidului de delimitare se afla – si aici vorbim despre speculatii, caci nu exista niciun act doveditor – o locomotiva si un vagon de constructie. In partea tunelului dinspre punctul Carpinis (Dambovita), intrarea, care era betonata si armata la fel ca aceea din capatul opus, a fost inchisa cu depuneri de pamant – probabil in anul 1985, dupa unele marturii – de doua plutoane ale securitatii statului, din motive necunoscute nici in prezent si, in consecinta, nu se cunoaste lungimea sa, dar se banuieste ca ar fi tot de circa 400 – 500 de metri. Tunelul a fost construit la dimensiunile de 5 metri inaltime si de 4,8 metri latime. Mai trebuie spus ca, la capatul dinspre Sinaia se poate intra in tunel. Podul de peste valea adanca de 20 de metri este, cu atentie, utilizabil, in ciuda putreziciunii scandurilor.

  Piatza.Net

  Descopera realitatea


  Sursa: MISTERELE LUMII — 23.04.2014 - 8:37 am

 • Rusia anunta ca va construi o baza permanenta pe Luna  Rusia intentioneaza sa construiasca o baza permanenta pe Luna, de unde ar putea lansa misiuni spre Marte sau spre asteroizi, afirma vicepremierul rus Dmitri Rogozin, responsabil de Afaceri militare si de Industria aerospatiala.
  "Luna nu este un punct intermediar in cursa spatiala, este un obiectiv separat si autonom. Ar fi destul de ilogic sa efectuam zece-douazeci de curse pe Luna, dupa care sa strangem totul si sa mergem separat pe Marte si pe asteroizi. Acest proces (misiunea selenara - n.red) are un inceput, dar nu are un sfarsit: vom merge pe Luna pentru o misiune permanenta", afirma Rogozin intr-un articol publicat in Rosiskaia Gazeta, cotidianul oficial al Guvernului rus.
  Agentia spatiala rusa (Roscosmos) a lansat un proiect pentru construirea unei nave spatiale destinata misiunilor pe Luna si a unei rachete de transport. Prima misiune selenara, Luna-25, ar urma sa fie lansata in anul 2016, fiind vizat Polul sud al Lunii.
  Urmatoarele doua misiuni vor include plasarea unui satelit pe orbita Lunii, in 2018, si a unei sonde care sa localizeze rezerve de apa inghetata, in 2019. Pana in anul 2040, Rusia spera sa instaleze o baza permamenta pe Luna.
  In opinia lui Rogozin, Luna este singura sursa realista de a obtine apa, minerale si alte resurse in spatiul cosmic, pentru lansarea unor misiuni spatiale de anvergura mai mare.
  "Nu trebuie sa ne fie teama sa visam, sa ridicam stacheta cat se poate de sus, pentru dezvoltarea noastra. Rusia are tot ce trebuie pentru noi progrese remarcabile in domeniul aerospatial. Trebuie doar sa invatam sa combinam idealismul cu pragmatismul in scopul organizarii in mod adecvat a proiectelor", a explicat Rogozin.
  http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/proiect-spatial-ambitios-rusia-anunta-ca-va-construi-pana-cel-tarziu-in-anul-2040-o-baza-permanenta-pe-luna.html


  Sursa: MISTERELE LUMII — 23.04.2014 - 8:27 am

 • De ce amprentele pot baga la inchisoare oameni nevinovati  Amprentele nu sunt atat de "unice" pe cat se credea pana acum, sustine un expert in domeniu.
  Mike Silverman, expert in domeniu, sustine ca aceasta forma de identificare a persoanelor este defectuoasa. Greseala umana, amprentele partiale sau "falsele pozitive" demonstreaza ca aceste tipuri de dovezi nu sunt atat de precise pe cat se credea pana acum.
  "Doua amprente nu sunt niciodata la fel, chiar si in cazul in care au fost luate de pe acelasi deget, una dupa alta. Iar amprentele gasite la locul infractiunii nu sunt niciodata perfecte. Pot fi murdare sau sterse. Sunt o multime de factori care le pot afecta acuratetea", a explicat Silverman, pentru Daily Mail.
  Alti factori care pot influenta negativ sistemul de amprentare al politistilor includ anumite boli de piele sau varsta persoanelor in cauza, care poate afecta elasticitate. De asemenea, membrii aceleiasi familii, au amprente asemanatoare.
  Probele cu amprenta gresite au dus de multe ori la incarcerarea unor oameni nevinovati.
  http://stirileprotv.ro/stiri/stiinta/tot-ce-stiau-detectivi-despre-acest-proces-este-complet-gresit-de-ce-amprentele-pot-baga-la-inchisoare-oameni-nevinovati.html

  Sursa: MISTERELE LUMII — 23.04.2014 - 8:19 am

 • „Comoara” lui Napoleon

  Cateva dintre ultimele obiecte si piese vestimentare care au apartinut imparatului au fost descoperite in Corsica. O colectie constituita de Achille Archanibault, cel mai devotat dintre servitorii sai din Insula Sfanta Elena, necunoscuta de public pana in urma cu cateva luni. Colectia, veche de aproape doua secole, a fost descoperita intr-un cufar,  in podul unei case. Sunt piese obisnuite dar de mare pret, pe de-o parte pentru ca au apartinut unuia dintre cele mai faimoase personaje istorice, iar pe de alta, pentru ca fac parte din cele folosite in ultimele zile din viata sa.

   „Comoara” se compune, printre altele, dintr-o camasa pe care imparatul a purtat-o inainte de a se stinge, prosoape care au fost folosite pentru a-i sterge fruntea in timp ce agoniza, bastonul pe care l-a folosit pana in ultimele momente in care se putea deplasa, o mesa care dateaza din 5 mai 1821, cand imparatul si-a dat sfarsitul. O colectie aparent banala dar importanta pentru istorici, oameni de stiinta si colectionari, care a fost preluata dupa zeci de ani de un descendent al servitorului si pastrata in podul casei dintr-un sat – al carui nume este tinut secret – din Corsica. Fiecare obiect a fost etichetat, descris de Achille care le-a ambalat si le-a depus in cufar.

   Mentionam faptul ca acesta avea un frate, Olivier, ambii intrand in serviciul casei imperiale din anul 1805, prestand munca de cosari. Cei doi, care si-au manifestat admiratia si fidelitatea absoluta fata de imparat, l-au urmat pe insula Elba si apoi pe Sfanta Elena unde s-au ocupat de caii acestuia din ordinul generalului Gourgaud. 
  Olivier a fost nevoit, la un moment dat, sa se intoarca in Franta la ordinul guvernatorului englez al insulei. Achille s-a apropiat tot mai mult de imparat, caruia i-a castigat increderea absoluta, aflandu-se in mare parte din timp in compania sa. 
  L-a vegheat pe timpul in care boala l-a osandit la pat iar dupa deces a participat la realizarea celebrei masti mortuare. La intoarcerea in Franta a fost numit husar la Palatul Tuilleries si s-a numarat printre cei care, in 1840, au plecat pe insula Sfanta Elena pentru a recupera cenusa imparatului. 
  Cu acest prilej, a adus in Franta si alte obiecte pe care le-a depus in cufar: fragmente din piatra tombala si bucati de coaja si ramuri din salcia care se afla langa mormant.

  DORIN MARAN


  Sursa: MISTERELE LUMII — 23.04.2014 - 8:08 am

 • Statuile extratereștrilor descoperite în Iordania își păstrează secretul și în ziua de astăzi

  Mai multe statui misterioase au fost descoperite în vecinătatea așezării neolitice Ain Ghazal, în imediata apropiere a capitalei Iordanului, Amman. Descoperirea senzațională a fost realizată în 1983, de către o echipă internațională de arheologi, dar nu a fost mediatizată din motive subiective.

  Conform istoricilor, Ain Ghazal a fost un sat de vânători întemeiat în anul 8000 î. Hr., dar din motive încă necunoscute a fost abandonat în jurul anului 5000 î. Hr. Arheologii au început excavările în 1982 pentru a elucida misterul oamenilor care au trăit în această zonă în perioada Neoliticului.

  Imediat după ce săpăturile au fost demarate, specialiștii au descoperit numeroase obiecte antice. Cele mai remarcabile, dar în același timp și stranii sunt statuile din ipsos, care par să înfățișeze niște ființe stranii, cu chipurile luminoase și chiar vesele.

  Statuile au fost realizate dintr-un amestec de lut, care conține pulbere de calcar și tencuială de var. Dimensiunile lor variază, cea mai mică având 2 metri, iar cea mai mare depășește cu puțin 3 metri înălțime.

  Arheologii sunt de părere că misterioasele statui au o vechime de aproximativ 8000 de ani. Pornind de la aceste elemente se vehiculează ideea că ar aparține anumitor zei, care au coborât pe Terra și au influențat în mod decisiv civilizația antică care a trăit pe teritoriul actual al Iordanului.

  Forma cât și înălțimea umanoizilor sunt elementele clasice care i-au dus pe foarte mulți cu gândul că statuile aparțin de fapt unei civilizații de extratereștri. Probabil că acesta a fost motivul pentru care aceste artefacte antice au fost date uitării și nu s-a mai pomenit nimic despre ele din clipa în care au fost descoperite și până de curând.

  statui neolitic Statuile extratereștrilor descoperite în Iordania își păstrează secretul și în ziua de astăzi

  Mai multe informații nu se dețin cu privire la statuile neolitice până în prezent și cu atât mai puțin despre civilizația care le-a realizat, dar probabil că odată cu trecerea timpului, elemente vitale despre istoria antică și evoluția omenirii vor ieși la iveală.

  Sursa: Efemeride — 23.04.2014 - 8:07 am

 • Femei influente, puternice si bogate ale istoriei

  Cand vorbim despre barbati puternici si bogati, istoria lumii consemneaza multe nume care au dainuit peste timp. Dar, exista si pagini de istorie unde sunt inscrise numele unor femei care s-au dovedit la fel de puternice, de influente si, poate, la fel de bogate. Dintre acestea le amintim pe: Eleanor de Aquitania, Hatshepsut, Maria Terezia, Imparateasa Teodora, Imparateasa Wu Zetian, Isabela I de Castilia, Elisabeta I a Angliei, Imparateasa vaduva Cixi, Ecaterina a II-a a Rusiei, Regina Victoria.

  Hatshepsut – faraon al antichitatii

   A fost al 5-lea faraon din a XVIII-a Dinastie a Egiptului Antic si a trait intre anii 1508-1458 i.Hr., fiind recunoscuta ca una dintre cele mai puternice femei ale antichitatii. Casatorita cu fratele sau vitreg, Thutmose al II-lea, au condus Egiptul dupa moartea tatalui lor, pentru ca ramasa vaduva, in 1479, Hatshepsut sa conduca singura tara pana la sfarsitul vietii. Unii istorici si egiptologi o considera a fi unul dintre cei mai mari monarhi ai Egiptului Antic.

  Imparateasa Teodora – cea mai influenta femeie din Evul Mediu

   Ca sotie a Imparatului Iustinian a condus imperiul Bizantin impreuna cu acesta, fiind considerata una dintre cele mai influente si puternice femei ale Evului Mediu. Inainte de casatorie era o actrita ce distra nobilii pe la banchete, devenind curtezana multor bogati ai vremii. O data trecuta la crestinism, viata Teodorei s-a schimbat iar in 523 s-a casatorit cu Iustinian, preluand puterea, impreuna cu sotul ei dupa moartea imparatului Iustin (527). Printre multe decizii luate (legea prin care femeile puteau divorta si dreptul de proprietate, interzicerea prostitutiei, pedeapsa cu moartea pentru viol si interzicerea uciderii femeilor ce comiteau un adulter) imparateasa Teodora a participat la construirea Constantinopolului. Teodora a decedat in anul 548.

  Maria Terezia a Austriei

   Fondatoare a Academiei Imperiale si Regale de Stiinta si Literatura din Bruxelles, sprijinitoare a cercetarilor medicale (a oferit donatii in bani Universitatii din Viena), Maria Terezia (1717-1780) a venit pe tronul Imperiului Habsburgic in 1740, dupa moartea tatalui sau, imparatul Charles al VI-lea. A adus multe schimbari politice si economice in imperiu si tot ea a inceput Revolutia Diplomatica din 1756 cand a incheiat alianta cu Franta, fost inamic, reusind astfel sa reziste presiunilor noii aliante dintre Prusia si Marea Britanie. Printre reformele civile promovate de imparateasa s-a aflat oprirea torturii si arderii vrajitoarelor si abolirea pedepsei capitale.

  Wu Zetian – singura femeie imparat din China

   A trait (625-705) in timpul Dinastiei Tang si era fiica unei familii de nobili bogati. La 13 ani a fost trimisa la curtea imparatului Taizong, pentru a deveni una dintre concubine. De atunci viata ei a devenit o lupta pentru putere. S-a casatorit cu imparatul Gaozong, succesorul tronului dupa moartea lui Taizong, fiind astfel una dintre cele mai influente si puternice femei ale Chinei. Dupa moartea sotului sau a preluat puterea, devenind singura femeie din istoria Chinei care a domnit ca imparat. In ciuda cruzimii ei in lupta pentru putere (a ucis sau exilat multi nobili), Wu Zetian a facut si lucruri pentru care istoria o admira (a raspandit budhismul declarandu-l religie oficiala, a redus taxele si a crescut productia agricola). A murit pe cand avea 80 de ani, in anul 705.

  Ecaterina a II-a a Rusiei

   Domnia sa a durat 34 de ani, din 1762 si pana in 1796, cand a decedat ramanand in istorie si sub numele de Ecaterina cea Mare. De origine poloneza, nascuta intr-o familie de printi germani in anul 1729, Ecaterina, mutata in Rusia, s-a casatorit cu Petru al III-lea, mostenitorul tronului. Conspirand cu garda imperiala, printr-o lovitura de stat (1762) isi detroneaza sotul si devine imparateasa Imperiului Rus, care, pe timpul domniei sale se intindea pe trei continente: Europa, Asia si America de Nord. Istoria consemneaza fapte remarcabile ale imparatesei: a introdus idei iluministe in politica, a sprijinit arta si a avut o politica externa de succes. In acelasi timp Ecaterina cea Mare a fost femeia careia nu i-a placut sa fie amenintata de nimeni si de nimic. Asadar, femei puternice si influente care au scris pagini memorabile de istorie.

  IOANA FLORIA


  Sursa: MISTERELE LUMII — 23.04.2014 - 8:00 am

 • 22.04.2014

 • Grădinile zoo umane, divertismenul rasist al occidentalilor din secolul trecut

  Pentru mai bine de un secol, înainte de apariţia mijloacelor moderne de divertisment şi a turismului de masă, milioane de cetăţeni occidentali, dornici de senzaţional şi necunoscut, vizitau cele mai exotice expoziţii realizate vreodată în lume – grădinile zoologice umane.

  În pofida unui triumf al ştiinţei, începând cu prima jumătate a secolului al XIX-lea, mai mulţi aventurieri, întreprinzători şi antropologi s-au aflat la originea dezvoltării unor spectacole groteşti în care populaţii indigene din Africa sau America de Sud, ori chiar Japonia sau Filipine, erau aduse forţat în Europa şi Statele Unite pentru a reproduce habitatul lor natural în faţa occidentalilor.

  Izolaţi cu garduri, la fel ca într-o grădina zoologică, pentru a ilustra şi mai puternic diferenţele de etnie, băştinaşii din regiunile în care europenii aveau colonii alimentau până la urma cea mai importantă idee pe care oamenii de ştiinţă, apoi mai târziu conducătorii de stat, voiau să o inoculeze populaţiei: rasele pure, albe, civilizate sunt superioare celor de culoare. Deşi cărţile de istorie cuprind foarte rar imagini sau referiri la această perioadă, milioanele de spectatori care veneau să-i vadă pe „sălbatici” în satele reconstuite pentru amuzamentul albilor atestă anvergura fenomenului.

  Se estimează că peste un miliard şi jumătate de oameni din întreaga lume au vizitat asemenea expoziţii în perioada 1870 – 1930, potrivit istoricului francez Pascal Blanchard.

  Indigeni puşi să simuleze luptele dintre ei şi colonizatori

  Una dintre primele grădini zoologice umane a fost cea realizată în Londra, în 1851, atunci când familii întregi de indigeni africani au fost aduse în Europa pentru a realiza o replică a satelor primitive din Senegal, Niger sau Guineea. Proaspăt ajunşi într-un teritoriu necunoscut, unii dintre ei erau forţaţi să execute dansuri tradiţionale imediat cum erau coborâţi din tren sau din avion, totul spre deliciul spectatorilor. Femei cu sânii goi sau chiar copii de origine africană erau exploataţi de agenţii şi administratorii expoziţiilor. În unele zone, grupurile de indigeni erau forţate chiar să simuleze luptele dintre ei şi colonizatori.

  Deşi susţinătoare a principiilor egalitare, o altă expoziţie celebră a fost şi cea din Franţa, unde, în 1880, şase sate diferite au fost construite la „Jardin d’Agronomie Tropicale”, reprezentând replici ale habitatului originar din câteva colonii ale Imperiului Francez: Madagascar, Indochina, Sudan, Congo, Tunisia şi Maroc.

  „Expoziţiile umane, o afacere”

  O posibilă origine a dezvoltării expoziţiilor de indigieni ar putea fi regăsită într-un gest realizat exploratorul Cristofor Columb în anul 1492, atunci când a prezentat şase „indieni” la curtea regală a Spaniei. Chiar dacă încălcau regulile minimale de libertate şi egalitate socială, grădinile zoologice umane au fost rareori condamnate de oamenii de ştiinţă. Dimpotrivă, aceştia erau mulţumiţi că pot dezvolta o serie de studii pe familiile de indigeni, argumentând şi promovând într-o măsură din ce în ce mai mare teoriile rasiale, care au condus în cele din urmă şi la ascensiunea nazismului.

  „A fost o afacere, pur şi simplu capitalism. Indigenii erau dominaţi de privirile vizitatorilor, care îi forţau să aibă un rol ce nu era al lor. Acest rol crea un simbol al raselor. Expoziţiile umane sunt un semn clar al amneziei noastre colective”, spune istoricului francez Pascal Blanchard.

  Şase africani, cumpăraţi cu sare şi sârmă

  Însă nu doar Franţa sau Marea Britanie ar putea fi acuzate de organizarea unor grădini zoologice umane. În Statele Unite ale Americii, antropologul american William John McGee realiza în 1904 proiectul celei mai mari şi spectaculoase expoziţii de indigeni.

  Acesta dorea să proiecteze în St.Louis (Missouri) o grădină imensă în care să aducă cei mai înalţi oameni din lume, situaţi în Patagonia, cei mai scunzi din lume, celebrii pigmei din Congo, sau cei care aveau cel mai mult păr pe trup, dintr-o insulă japoneză. McGee reuşeşte să cumpere, cu ajutorul unui explorator, şase pigmei pentru numai o rolă de sârmă şi puţină sare.

  Ajunşi în SUA şi uimiţi de clădirile înalte, pigmeii sunt trimişi către St. Louis cu trenul, devenind în scurt timp principala atracţie a expoziţiei antropologului american. Samuel Philips Verner, exploratorul trimis de William John McGee în Africa, povesteşte în cadrul unui documentar că antropologul american i-a dat o listă clară cu tipurile de indigeni pe care îi doreşte: „un şef al pigmeilor, o femeie adultă, de preferinţă soţia lui, un om adult, de preferinţă fiul lor, o altă femeie adultă, eventual fiica, o femeie tânără, nemăritată, doi copii, o preoteasă şi un preot, sau medici, de preferinţă în vârstă”. În cele din urmă, gradina zoologică umană, pusă la care de McGee, a fost un succes imens şi copiată apoi la scara largă în întreaga lume, notează Sadiah Qureshi, un istoric de la Universitatea Cambridge.

  Pigmeul care s-a sinucis, după ce a fost adus în SUA

  Unul dintre pigmeii aduşi de McGee în Statele Unite s-a remarcat prin povestea sa tulburătoare, ajunsă în nenumarate rânduri în paginile ziarelor din acea perioadă. Oto Benga, din Africa, este poate cel mai cunoscut pigmeu al generaţiei sale care a devenit o victimă şi în aceleşi timp un simbol al grădinilor zoologice umane. Ajuns în 1906 în SUA, Oto Benga face parte din grupul de indigeni expus pentru amuzamentul occidentalilor.

  După ce a fost văzut de peste 20 de milioane de oameni, Oto este dus înapoi acasă în satul său din Congo. Căutându-şi tribul, acesta descoperă că a fost exterminat în întregime de către soldaţii belgieni. Se căsătoreşte cu o fată dintr-un alt trib, dar în scurt timp soţia sa moare în urma muşcăturii unui şarpe.

  Oto Benga este alungat de către şeful tribului, care consideră că acesta atrage forţele răului, odată ce a ajuns pe alte tărâmuri. Devenit un străin în propria sa lume, Oto decide să revină în Statele Unite şi îl roagă pe cel care l-a adus înapoi să-l ia din nou în America. Inevitabil, este remarcat de alţi oameni de ştiinţă, printre care şi Madison Grant, cel care scrie în 1930 cartea „The Passing Of The Great Race”, considerată mai târziu de Adolf Hitler drept „biblia sa”.

  După ce ajunge din nou într-o grădină zoologică, alături de animale, pentru alţi 2 ani, Oto Benga este eliberat şi începe să-şi construiască o nouă viaţă într-un centru de adopţie. Nereuşind să se adapteze, la 32 de ani, Oto Benga decide să se sinucidă.

  gradina zoologica umana Grădinile zoo umane, divertismenul rasist al occidentalilor din secolul trecut

  Reclamele expoziţiilor umane: „Cruzi şi cu plăcerea de a tortura animalele”

  Pentru că era în fond şi o afacere, administratorii de expoziţii concepeau şi reclamele care aveau scopul să aducă în număr cât mai mare curioşii occidentali la spectacolele cu „sălbatici”. Câteva dintre reclamele vremurilor anunţau: „Trăiesc în păduri, sunt extrem de timizi. Mănâncă aproape cu mâinile goale carnea de pe animalele sălbatice. Sunt cruzi şi au plăcerea să tortureze animalele”; „Un pigmeu mănâncă 60 de banane la o masă, pe lângă celelalte produse alimentare. Apoi cere şi mai mult”. Fenomenul grădinilor zoologice umane începe să devină din ce în ce mai puţin popular începând cu anii 1930, însă nu din cauza unei schimbări morale a occidentalilor, ci pur şi simplu datorită apariţiei cinematografului. Ultimele „spectacole umane” sunt consemnate în Belgia, în anul 1958.

  Adevarul

  Sursa: Efemeride — 22.04.2014 - 2:00 pm

 • Studenții români din străinătate s-ar întoarce în țară și pe salarii mai mici

  Un studiu realizat de Liga Studenților din Străinătate (LSRS) arată o creștere a procentului de studenți români care ar fi dispuși să se întoarcă în țară după finalizarea studiilor. Asta chiar dacă în România veniturile lor ar fi mai mici decât dacă ar rămâne în țara în care studiază. Motivele principale: familia și prietenii.

  Potrivit Mariei Magdalena Manea, director de cercetare al LSRS, pretențiile salariale ale unui tânăr absolvent au scăzut de la peste 1400 de euro pe lună la sub o mie, în prezent.

  Procentul tinerilor care și-ar dori să se întoarcă a crescut de la 24% în 2010, la 28% în 2012. Studiul mai poate fi completat pe site-ul LSRS până în 25 aprilie.

  Comment with Facebook

  comments

  Sursa: Gazeta de România — 22.04.2014 - 12:17 pm

 • De ce suntem mai romantici primavara?

  Posted by on Apr 22, 2014 in Curiozitati Bizare Diverse | 0 comments

  Venirea primaverii trezeste la viata natura. Copacii infloresc, apar florile si animalele isi reiau ritualurile de curtare, pregatindu-se sa faca pui. Dar si oamenii devin mai binedipusi si mai interesati de dragoste.

  Iubire

  Observam ca primavara oamenii par sa fie mai interesati de relatiile intime si tind sa flirteze mai mult, dar cum sunt ei de fapt influentati de schimbarile anotimpurilor? Oare caldura si zilele mai lungi ii fac sa fie mai excitati?

  Faptul ca anotimpurile au un efect vizibil asupra dispozitiei nu este ceva nou. In Statele Unite, 6% din populatie sufera de tulburare afectiva sezoniera grava si 14% de o forma mai usoara, numita ,,depresie de iarna”.

  Primavara chiar este anotimpul iubirii. Un studiu publicat in anul 1990 in The Journal of Reproductive Rhythms arata ca lumina soarelui si caldura au un rol esential in cresterea fertilitatii. Chiar daca la oameni aceasta legatura este mai putin evidenta ca la alte specii, rata natalitatii urmareste totusi cursul firesc al naturii.

  Perioada perfecta pentru a concepe un copil este atunci cand temperatura este in jur de 20 de grade si soarele straluceste zilnic timp de 12 ore. Aceste conditii stimuleaza la femei ovulatia si la barbati productia de sperma.

  Tot primavara, chiar si adolescentii au o dispozitie mai romantica, fara legatura cu dorinta de reproducere. Un studiu realizat in 2002 a demonstrat ca tinerii sunt mai interesati sa-si caute un partener primavara si iarna, in perioada sarbatorilor.

  Si atractia barbatilor fata de anumite parti ale corpului feminin este influentata de anotimpuri. O cercetare realizata in anul 2008 pe 114 barbati polonezi a demonstrat ca iarna acestia sunt mai atrasi de corpul femeilor si de sanii lor si mai putin de figurile lor, pentru ca iarna femeile nu-si expun la fel de mult corpul.

  Desigur, si aspectul psihologic este important. Oamenii asociaza inconstient caldura si lunile de vara cu sexualitatea, cu distractia, cu socializarea si comportamentul lor se schimba, devin mai prietenosi.

  Sursa: Pacific Standard

  Postari asemanatoare :

  Coca-Cola, Secretele celei mai populare bauturi din lume

  Cum ne poate face muzica mai destepti?

  La ce varsta se simt femeile mai frumoase ca oricand?

  „Femeia e cea care tine casnicia”?

  Vrei sa nu ai copii urati?

  De ce ne place zaharul atat de mult?

  Sursa: Curiozitati cultura generala — 22.04.2014 - 11:40 am

 • Critici la adresa studiului controversat despre marijuana. Ce nu au spus cercetatorii

  Posted by on Apr 22, 2014 in Curiozitati Bizare Diverse | 0 comments

  De cateva zile, presa din mai multe tari scrie despre un studiu recent privind efectele negative ale consumului ocazional de marijuana. Un cercetator care nu a luat parte la acest studiu contesta insa rezultatele, explicand de ce experimentul nu a fost realizat foarte corect.

  copil-fumeaza

  In cadrul studiul, care incepe sa fie tot mai contestat, 20 de tineri sanatosi care consumau marijuana cel putin o data pe saptamana au fost supusi unei scanari la RMN.

  Cercetatorii au observat anumite modificari in doua regiuni importante din creierul lor si au declarat ca acestea ar putea fi provocate de consumul drogului.

  In replica, Carl Hart, profesor de psihologie la Universitatea Columbia, spune ca aceste modificari ale structurii creierului nu au dus la schimbari ale comportamentului sau la boli, subiectii fiind alesi pentru studiu tocmai pentru ca erau sanatosi.

  Diferente in structura creierului apar si la femei comparativ cu barbatii, dar asta nu inseamna ca aceste modificari sunt semnul unor boli sau al unui handicap, precizeaza el.

  Hart spune ca cercetarile nu trebuie sa tina cont doar de imaginea care se vede pe RMN, ci si de comportamentul subiectilor, care in acest caz era perfect normal.

  Prin urmare, tinerii care consumau ocazional marijuana aveau unele modificari in creier, dar acest lucru nu le afecta sanatatea sau comportamentul.

  In privinta riscului privind aparitia unei dependente, Hart spune ca aproximativ 35% din tinerii cu varsta intre 18-20 de ani consuma marijuana. Dintre acestia insa, dupa varsta de 26 de ani doar 1% au probleme care ar putea sugera o dependenta.

  Prin urmare, modificarile cerebrale nu pot fi considerate un indiciu pentru o viitoare dependenta. Daca ar fi asa, toti consumatorii ocazionali ar deveni dependenti, explica Hart.

  In plus, este posibil ca subiectii testati de cercetatorii de la Universitatea Northwestern sa fi avut aceste anomalii in structura creierului chiar dinainte de a consuma marijuana, prin urmare studiul nu poate demonstra o legatura cauza-efect.

  Sursa: The Daily Beast

  Postari asemanatoare :

  Ce ne poate altera credinţa?

  Cum amenajam camera bebelusului

  De ce rezistă mierea câteva mii de ani fără să se strice?

  O nouă cercetare descoperă un efect neaşteptat al consumului de vin. „...

  Pestele - sanatos si pentru mama, si pentru fat

  Saracia in copilarie afecteaza functionarea creierului la maturitate

  Sursa: Curiozitati cultura generala — 22.04.2014 - 11:39 am

 • ANUNŢ-BOMBĂ în “Pravda”. RUSIA a reușit să intre în CONTACT cu o CIVILIZAȚIE EXTRATERESTRĂ

  Pravda.ru susține că jurnaliștii săi au vorbit, în urmă cu mai multe luni, cu un fost ofițer din Miniserul de Interne, un locotenent-general în rezervă, doctor și membru al Academiei de Științe Naturale, Alexey Savin, care a dezvăluit că un grup de cercetători a luat contact cu o altă civilizație în anii ’80.

  Ministerul Apării de la Moscova lucra, în perioada URSS, în secret, la un proiect de realizare a unui super-om cu puteri paranormale. În cadrul acestui proiect, cercetătorii au intrat în contact cu o civilizație extraterestră, susţine Alexey Savin, conform Pravda.ru, scrie EVZ.

  Vasily Yeremenko, un alt general, care a lucrat în KGB și a supervizat cercetarea sovietică în aviație, a spus că au fost adunate numeroase dovezi despre obiectele zburătoare neidentificate. Lansatoarele de rachete aveau instrucțiuni speciale în caz că detectau OZN-uri. Potrivit surselor, OZN-urile apăreau de cele mai multe ori în zonele unde rușii testau echipamente militare și arme.

  “Putem spune că ne-am dat seama cum să atragem OZN-urile la baza din Vladimirokva. Am crescut foarte mult numărul de zboruri militare. Când intensitatea activității noastre creștea, apăreau și obiectele neidentificate”, a spus unul dintre generali.

  La început, rușii nu au putut identifica fenomenul. Credeau că obiectele pot fi de origine japoneză sau americană.

  “Problema OZN-urilor este azi atât de obscură pentru că mulți cercetători nu o iau deloc în serios. Piloții au văzut aceste obiecte, dar refuză să vorbească public despre asta”, a adăugat Vasily Yeremenko.

  Șase participanți au primit șansa de a face contact fizic cu extratereștrii, mai scrie Pravda, în timp ce doi au ajuns chiar pe o navă a acestora. Savin susțin că extratereștrii nu erau prea dornici să împartă informațiile pe care le dețin. Singurul lucru asupra căruia au căzut de acord oamenii și extratereștrii a fost despre colaborarea pentru tratarea unor boli.

  ”Civilizația noastră este prea tânără pentru ca ei să fie interesați de un dialog. Noi putem să ne facem rău prin acțiunile noastre prostești, astfel că ne păzesc”, a adăugat generalul.

  extraterestri ANUNŢ BOMBĂ în Pravda. RUSIA a reușit să intre în CONTACT cu o CIVILIZAȚIE EXTRATERESTRĂ

  Grupul a fost dezactivat în 1993. Există foarte puține dovezi despre acest proiect în arhivele Ministerului Apărării.

  ”De curând, am încercat să repetăm experimentul și am reușit. Este important să continuăm să vorbim cu extratereștrii mai ales în situația în care suntem, când condițiile meteo se schimbă, iar apa de băut este tot mai puțină”, a mai spus Alexey Savin.


  Realitatea

  Sursa: Efemeride — 22.04.2014 - 8:29 am

 • Trăim în trecut. Creierul uman percepe informația cu o întârziere de 15 secunde

  Ochii noștri sunt atacați zilnic de milioane de biți de informații. Lumea pare într-o continuă schimbare, iar ochii nu sunt pregătiți pentru a percepe toate informațiile pe care le întâlnesc și chiar dacă o fac, creierul nu poate procesa instantaneu cuantumul informațional.

  Oamenii de știință au descoperit faptul că creierul uman procesează informația primită de la ochi cu o întârziere de nu mai puțin de 15 secunde. În acest sens, percepția generală asupra realității are întotdeauna o frecvență de procesare cu o întârziere de 15 secunde. Acest fapt este unul incredibil, în condițiile în care putem spune că de fapt creierul uman trăiește și percepe mai degrabă trecutul decât prezentul, dar chiar și așa se crează un mediu stabil în care viața poate continua fără nici cea mai mică problemă.

  Renumitul neurolog de origine americană Jason Fischer a realizat mai multe studii cu privire la diferența de percepție de 15 secunde pe care creierul uman o generează. Într-un studiu, s-au ales mai mulți voluntari, care au fost rugați să privească o imagine alb negru în care apăreau mai multe zăbrele încovoiate. Reacția generală a fost că unele dintre zăbrele, în general cele negre, sunt mai încovoiate decât celelalte.

  Aceste rezultate i-au ridicat numeroase întrebări neurologului, în condițiile în care zăbrelele din imaginea oferită voluntarilor erau toate de aceeași dimensiune și formă. Este clar că percepția inițială nu putea fi una corectă pentru că creierul voluntarilor nu putea să perceapă informația în mod corect, ci avea nevoie de cele 15 secunde de procesare.

  perceptie Trăim în trecut. Creierul uman percepe informația cu o întârziere de 15 secunde

  Studiul a fost publicat în revista de specialitate Nature Neuroscience și oamenii de știință au ajuns la concluzia că de fapt creierul uman funcționează precum un filtru, prin care nu pot trece toate informațiile transmise de ochi, ci doar cele care sunt selectate. Nu se poate spune cu exactitate care este factorul care determină această selecție și nici modalitatea prin care funcționează, dar specialiștii pot susține că indiferent de situație, creierul nostru, are nevoie de timp pentru a filtra informațiile pe care ochii le-au perceput.

  Aceasta este cauza principală pentru care putem spune că oamenii trăiesc într-o realitate care de fapt este atribuită trecutului, iar prezentul este întotdeauna dincolo de înțelegerea noastră.

  Sursa: Efemeride — 22.04.2014 - 7:58 am

 • 21.04.2014

 • Cel de-al treilea secret de la Fatima: Prăbușirea creștinismului, cutremure și Apocalipsa

  Cele trei secrete de la Fatima reprezintă o serie de viziuni și profeții care ar fi avut loc ca urmare a apariției Fecioarei Maria în fața a trei tineri păstori portughezi, Lucia Santos și verișorii ei Jacinta și Francisco Marto, începând cu data de 13 mai 1917. Cei trei copii au afirmat că au fost vizitați de către o presupusă Fecioara Maria de șase ori între mai și octombrie 1917. Apariția este acum cunoscută sub numele de Maica Domnului de la Fatima.

  Fecioara i-a făcut cunoscute Luciei şi alte evenimente ce aveau să se petreacă, dar interzicându-i să le dezvăluie înainte de 1960. Aceste profeţii făcute sub pecetea secretului sunt ceea ce mai târziu a fost numit„Al treilea secret de la Fatima”. Conţinutul lor a rămas departe de ochii publicului timp de 83 de ani, continuând să fie ţinut ascuns de către Vatican din motive „strategice”. De altfel, papalitatea a făcut eforturi susţinute timp de 40 de ani, pentru a preveni orice posibilitate a publicului de a ajunge la informaţiile scrise de maica Lucia, de la sechestrarea ei în incinta mânăstirii carmelite din Coimbra, Portugalia, unde şi-a petrecut ultima perioadă a vieţii, la suspecta sigilare a chiliei sale imediat după moartea acesteia. Papa Ioan al XXIII-lea a refuzat să o întâlnească. Papa Paul al VI-lea a fost la Fatima, a văzut-o, dar a refuzat să îi acorde o audienţă, umilind-o în public cu formula:„du-te la episcopul tău!” Papa Ioan Paul I s-a întâlnit cu ea de mai multe ori.

  Din păcate, instituţia papală a făcut ca cel de-al treilea secret să rămână secret cu orice preţ. Profeţiile teribile, se pare, la adresa viitorului bisericii catolice au făcut ca Vaticanul, în loc să catalizeze prevenirea nenorocirilor, prin dezvăluirea conţinutului profeţiei, să aibă un rol nefast, făcând acest lucru mult mai dificil de realizat, paradoxal, tocmai din dorinţa de a proteja, în viziunea lor, omenirea. Se ştie că Biserica, întotdeauna foarte rezervată atunci când se pune problema să recunoască oficial autenticitatea unui miracol, a lăsat această chestiune în grija teologului spaniol J. M. Alonso. Acesta a decedat pe 12 decembrie 1981, fără să fi făcut cunoscut rezultatul lungii, minuţioasei şi secretei sale analize. Ce interes ar avea Biserica să nu facă publice concluziile propriei cercetări?

  Astăzi, se crede că cea de-a treia profeţie prezicea persecutarea Papei şi distrugerea Bisericii catolice, însă, aşa cum vom vedea, Pierre Jovanovic a dus şi mai departe investigaţia, revelându-ne nişte informaţii care ne ar putea face părul măciucă! Pe 15 octombrie 1963, un ziar din Stuttgart, Neues Europa, publică ceea ce ei considerau a fi adevăratul text al profeţiei: „Şi pentru Biserică va veni vremea celei mai grele încercări. Cardinalii nu se vor mai înţelege cu cardinalii, iar episcopii nu se vor mai înţelege cu episcopii. Satan se va plimba printre ei şi schimbări importante se vor produce la Roma.

  Ceea ce este putred va cădea şi va dispărea pe veci. Biserica se va întuneca, iar lumea va tremura de spaimă. Aceste vremuri vor veni atunci când niciun rege, împărat, cardinal sau episcop nu va şti, şi cu toate acestea vremea va veni, căci va aduce pedeapsa, împlinindu-se astfel Voia Tatălui meu“. Acestea fiind spuse, înţelegem mai bine pioasa tăcere a Vaticanului, în ciuda dorinţei Fecioarei Maria ca această profeţie să fie făcută publică după 1960.

  Papa Ioan Paul al II-lea a manifestat la început o mare devoţiune faţă de Fatima şi faţă de Fecioara Maria în ipostaza Sa de Maica Domnului de la Fatima. Astfel, el a propovăduit mesajul ei, care era „pocăiţi-vă pentru păcatele voastre şi întoarceţi-vă la DUMNEZEU”, însă, în cele din urmă el nu şi-a menţinut atitudinea, sub pretextul că mesajul secretului este foarte apocaliptic.

  Cum va arăta Apocalipsa?

  Textul nu a fost făcut public niciodată, dar se pare că este de o violență extrem de greu de înțeles. Numeroase voci chiar contestă ceea ce al treilea secret de la Fatima susține pe motiv că niciun creator nu ar putea să-și distrugă creația într-un asemenea mod.

  Textul vorbește de numeroase semne care se vor arăta înaintea nenorocirii finale. Într-o noaptea friguroasă, probabil în miezul iernii, cu doar 10 minute înainte de miezul nopții, un cutremur major va zgudui Pământul preț de 8 ore. Se vehiculează că acesta va fi al treilea semn major al apropierii Apocalipsei. În urma acestui cutremur devastator axa planetei se va înclina și o obscuritate înfricoșătoare va pune stăpânire asupra planetei timp de 3 zile.

  Totul va fi în întuneric. Atunci, o mare cruce mistică va apărea pe cer pentru a vă aminti preţiosul preţ pe care Iisus l-a plătit pentru Dragostea sa pentru umanitate.În casa voastră, unicul lucru care ar putea să lumineze vor fi aceste lumânări binecuvântate.

  fatima Cel de al treilea secret de la Fatima: Prăbușirea creștinismului, cutremure și Apocalipsa

  Următorul semn, care va declanșa și Apocalipsa, va fi asasinarea unui bărbat de nivel înalt. Atunci un război nuclear, așa cum nimeni nu își poate imagina, se va declanșa. În urma Apocalipsei, două treimi dintre oameni vor muri în primele trei zile. Apoi lucrurile vor deveni și mai cumplite pentru ca haosul și răul să pună stăpânire pe întreaga planetă. Această nebunie nu va dura la infinit, în cele din urmă pacea va fi cea care va domina ceea ce va mai rămâne din societate. Şi apoi, plecând de la aceasta, va începe o nouă era cu persoane pline de bunătate. Singura problemă este că foarte puțini dintre oameni vor fi aleși pentru a relansa viața pe Terra. Acești norocoși sunt cei care se vor lepăda de viața păcătoasă pe care o duc și vor găsi drumul de întoarcere spre divinitate.

  Sursa: Efemeride — 21.04.2014 - 4:36 pm

 • Pilonul de metal din Germania, antena unei baze subterane misterioase?

  Printre artefactele misterioase și inexplicabile, care s-au descoperit de-a lungul timpului în diverse zone de pe Terra, se află și pilonul de fier de lângă Bonn, Germania.

  Este un artefact de-a dreptul șocant pentru că în principal este reprezentat de o bară de fier care este înfiptă în pământ, dar este lăsată și circa 4 metri la suprafață. Cel mai bizar fapt este că atunci când a fost descoperită, în 1978, mai mulți specialiști au adus numeroase utilaje extrem de puternice pentru a încerca scoaterea barei de metal din pământ. Rezultatul a fost unul incredibil, pentru că artefactul este atât de adânc înfipt în pământ încât nu există mașinărie atât de puternică pentru a o trage.

  Mai mult de atât, specialiștii au încercat să sape la baza bucății de metal pentru a vedea unde duce. Bineînțeles că în urma operațiunilor de excavare nu s-a ajuns la niciun rezultat concret. Bara de metal este îngropată adânc în sol și nimeni nu își poate explica de ce.

  Originea pilonului nu este clară și nimeni nu poate susține cine l-a creat și pentru ce l-a înfipt atât de adânc în sol. Prima mențiune despre artefactul misterios apare într-un document din secolul al XIV – lea, în care este menționat precum un obiect de referință.

  Se presupune că are o vechime de câteva mii de ani și în ciudat acestui fapt pilonul de fier nu prezintă urme de rugină. Această remarcă este ciudată în contextul în care o asemenea bară misterioasă este învăluită în numeroase întrebări la care nimeni nu găsește un răspuns clar.

  Există voci care susțin că ar putea fi vorba despre un soi de antenă, care provine de la o bază secretă sau chiar un oraș antic din fundul pământului. Această teorie este într-o oarecare măsură plauzibilă, în contextul în care s-a încercat dezgroparea pilonul de metal și nimeni nu a putut niciodată să ajungă la limita sa inferioară.

  bara metal Pilonul de metal din Germania, antena unei baze subterane misterioase?

  Analiza de laborator al unei mostre prelevate din bucata de metal nu a arătat nimic spectaculos sau iești din comun. Bara a fost realizată pe Terra și compoziția metalului este una clasică. Și atunci cine l-a înfipt acolo și din ce cauză atât de adânc? La aceste întrebări nu se poate răspunde încă, dar probabil că în clipa în care oamenii vor reuși să sape atât de adânc încât este înfiptă bara de metal, atunci vor descoperi mai multe fapte stranii despre artefactul în cauză și probabil și despre origine sau rolul său.

  Sursa: Efemeride — 21.04.2014 - 8:35 am

 • Comunicații radio între armata rusă și extratereștri de pe Marte interceptate de un hacker

  Pe canalul de Youtube al unui hacker de origine mexicană, au apărut recent trei videoclipuri, care demonstrează că armata rusă comunică sistematic cu o civilizație care își are baza pe Marte.

  Descoperirea realizată de hackerul mexican Perrua Perrin este una de-a dreptul fantastică și bărbatul în cauză a raportat-o mai multor site-uri de specialitate pentru a o publica. Fișierele audio le-a putut lua de pe un forum privat rus, unde existau cu circuit închis. Este posibil ca specialiștii în calculatoare din Rusia să fi fost capabili de a intercepta mai multe convorbiri între reprezentanții armatei și o presupusă civilizație existentă pe Marte.

  Aceste documente secrete au fost împărțite în trei părți, după care au fost încărcate pe canalul personal al hackerului mexican. În primul videoclip se poate auzi cum un reprezentant al armatei rusești vorbește cu un personaj reprezentant al unei colonii de pe Marte.

  În cel de-al doilea, se poate auzi sunetul unei misiuni armate care s-a desfășurat pe planta Marte. În cel de-al treilea videoclip se poate auzi cum un oficial rus interoghează o ființă extraterestră. Extraterestrul susține că trăiește lângă muntele Dyatlov, pe Marte, loc unde există o bază militară de origine extraterestră.

  Odată ce aceste informații de-a dreptul bizare au aprins spiritele pasionaților de mistere, un fost căpitan în armata SUA, a oferit opiniei publice informații uluitoare despre ceea ce se petrece pe Marte. Căpitanul Kaye susține că ultimii 17 ani i-a petrecut într-o bază specială aflată pe Marte. Acolo există numeroase colonii umane care își duc existența alături de alte două specii extraterestre care de asemenea dețin baze pe Marte.

  extraterestri pe marte Comunicații radio între armata rusă și extratereștri de pe Marte interceptate de un hacker

  Una dintre speciile extraterestre pare să se tragă din reptilieni și este de o agresivitate greu de imaginat. Cealaltă este mult mai blândă și deschisă rezolvării problemelor pe cale pașnică.

  Sursa: Efemeride — 21.04.2014 - 7:03 am

 • Prima pagina « Pagina anterioara | Pagina urmatoare »

  Se afiseaza de la 1–20 din 63 articole | Afiseaza 20, 40, sau 60 de articole pe pagina